Skogslandets Amigo - Johnny

 

Skogslandets Amigo - Johnny - har flyttat till Uppsala.

Här tillsammans med husse Albin Andersson.

Johnnys resultat:

  • Godkänd anlagsklass viltspår
  • 1 ökl viltspår

 

Så här skriver Johnnys husse om Johnny:

"Johnny får mycket beröm för att vara en snäll, psykiskt stabil och harmonisk hund. Men han är inte sen på att hitta på hyss och otyg när inte husse tittar och han älskar människor och andra hundar.

Johnny lärde sig simma tämligen bra i somras när vi var i Sollefteå. Det var ju supervarmt i vattnet så det blev en positiv upplevelse jämfört med när han badade första gångerna (i våras i östersjön).

Vi tränade en del apportering vilket verkligen gick superbra. Han stannar fint vid min sida och väntar på kommando, simmar ut och hämtar dummyn och kommer tillbaka. Jag har fått lite hjälp av min farbror som har tränat upp en jakt springer spaniel. Det har dock varit lite svårare på land då Johnny då ser sin chans att kanske smita iväg en liten bit och kanske få hålla apporten lite längre än vad jag vill men vi jobbar på det.

Johnny har visat sig vara en mycket duktig spårare, både på släpspår och vanligt blodspår. Vi har inte tränat med öppen klass standard men bloduppehåll och vinklar klarar han galant. Man ser verkligen hur han lever upp!

Vad gäller lydnad så sitter den också rätt bra. Inkallning och stopp har vi tränat en del på och han stannar framför mig när jag säger åt honom så länge inte retningen blir allt för stor men jag vill inte gå för hårt fram, han är ju trots allt fortfarande valp.

Jaktmässigt har Johnny helt klart en förkärlek till Harar som han gärna springer efter. Han har till och med klivit igång med skall på löpa på hare. Har tycker om det mesta än så längre, fågel, rådjur, älg, allt möjligt som hamnar i näsan. Man märker att det finns mycket motor och vilja i honom så jag är helt säker på att han kommer att växa upp till en riktigt duktig jakthund framöver. "